Svatojánci v akci - Školní děti si užily letošní příměstské tábory ZDARMA

17.08.2021 20:24

Svatojánci v akci - Školní děti si užily letošní příměstské tábory ZDARMA

 

Proběhlý školní rok byl především pro žáky základních škol velmi zátěžový. V návaznosti na Výzvu ministerstva školství s názvem „Letní kempy 2021“ jsme se i my rozhodli dětem školou povinným umožnit setkávání v našich příměstských táborech a podpořit tak opětovné posílení sociálních vztahů s vrstevníky a vzájemnou spolupráci. Naše nezisková organizace Svatojánci z.s. splnila podmínky Výzvy pro pořádání příměstských táborů a o letošních prázdninách se našich táborů zúčastnilo 310 dětí, které měly tyto tábory zcela ZDARMA.

Další grant z Tesco projektu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ jsme díky vám získali k dovybavení našeho nově vznikajícího Svatojánského centra, které bude sloužit k dispozici našim dalším projektům. Svatojánské centrum tak nabídne:

Rodinné centrum – setkávání maminek a tatínků s dětmi, bude připravený zábavný program pro nejmenší, workshopy a dílny. Aktuální dění bude vždy včas upřesněno.

Hlídání dětí – po domluvě předem je vhodné pro děti od 2 – 12 let. Při hlídání si s dětmi hrajeme, poznáváme svět kolem nás, učíme se, zpíváme, hrajeme na hudební nástroje, chodíme na procházky a cvičíme.
Volnočasové kluby - tyto kluby budou pro děti (4-15 let) zcela zdarma v odpoledních hodinách a děti na ně můžete začít přihlašovat již od září, plnohodnotný provoz poběží od října.

Lesní klub Zahrada - v neposlední řadě bude mít v tomto centru základnu i Lesní klubík Zahrada pro předškolní děti. Lesní klubík po vzoru lesních školek začne plnohodnotně běžet od října 2021. Září plánujeme jako „rozkoukávací“ měsíc, kdy budou moci rodiče využít možnost návštěvního dne a stále ještě děti do klubu přihlásit.

Náš spolek se zapojuje do různých výzev, díky kterým se snažíme vytvářet pro děti všech sociálních skupin rovnocenné prostředí a činit tak společnost dostupnější pro všechny.

Doufáme, že se již nebude opakovat loňský podzim, kdy veškeré naše činnosti musely být omezeny a přivítáme vás na všech našich projektech. Veškeré informace dohledáte na našich webových stránkách https://svatojancizs.webnode.cz/svatojanske-centrum/