Průvodní dopis - Klatovsko

30.06.2021 16:16

Vážení rodiče,

blíží se termín nástupu na příměstský tábor.

Ačkoliv jsme původně plánovali hromadnou schůzku s rodiči před zahájením příměstských táborů, nebylo možné ji možné zrealizovat kvůli bezpečnostnímu doporučení, proto píšeme jen hromadný email s nejpotřebnějšími informacemi. Kdybyste se chtěli dozvědět více o naší organizaci, působení a plánovaných akcích, vše naleznete na našich webových stránkách - https://svatojancizs.webnode.cz/o-nas/. Pokud máte specifické požadavky, můžete kdykoliv zavolat nebo napsat.

Na našich stránkách jste si mohli přečíst anotaci k programu, ze které vychází samotný program. Adresa působiště je vždy uvedena na webových stránkách (v Hrádku hasičská zbrojnice – Hrádek 250, v Sušici Svatojánské centrum – Kaštanová 1180, v Horažďovicích Husův sbor – Strakonická 149, v Klatovech Husův sbor – Dukelská 438. Program je od 8:00 do 16:00, scházet se můžeme od 7:30. Hlavním garantem je Standa Jílek.

Svozy jsou v tomto roce zrušeny.

Tábory pro školní děti zdarma – Aby byly tábory zdarma musí být přítomno minimálně 15 školních dětí, sledujte průběžně naše webové stránky, zda se tato podmínka splňuje. Pokud nebude splněna týden před počátkem, z tábora se můžete odhlásit nebo zaplatit účastnický poplatek. Platbu uhraďte na číslo účtu - 2200739837 / 2010 . Nezapomeňte, prosím, uvést variabilní symbol a do poznámky napsat jméno a příjmení účastníka + lokalitu, do které se hlásí.

Přihlašování na tábory v průběhu prázdnin je možné, ale ne později, než týden před počátkem vybraných příměstských táborů. Týden před počátkem budeme totiž nahlašovat všechny přihlášené účastníky na pojišťovnu skrze pomocnou organizaci, která nám zajistí bezplatné testování dětí v každém týdnu příměstského tábora (konkrétně pro ty, na které se to vztahuje). Před konáním každého turnusu budete vyzváni pro doplnění údajů potřebných k získání testu zdarma (pojišťovna, číslo pojištěnce, rodné číslo, kontaktní údaje…).

Focení dětí – Vztahují se na nás stejně jako na všechny ostatní organizace podmínky GDPR a musíme mít souhlasy ke zpracování fotografií. Sice to můžeme vyřešit tím způsobem, že vyvěsíme ceduli, že automaticky souhlasíte s pořizováním fotografií, jak se to běžně dělává, ale chceme všem dát prostor na vyjádření se, abychom nikoho nevystavili do nepříjemné situace. Vzhledem k počtu přihlášených dětí je pro nás náročné vyčleňovat děti, u kterých rodiče nesouhlasí se zveřejňováním fotografií, proto jsme se rozhodli dělat jen několik základních fotografií v průběhu týdne, kdy děti seřadíme podle toho, kdo s čím souhlasí. Protože nyní děti osobně neznáme, hůře se nám s tím pracuje, proto uděláme zvlášť fotografii s těmi,u kterých rodiče souhlasí plně se vším, potom přidáme ty, u kterých rodiče souhlasí se zveřejněním na stránkách a nakonec stejným postupem i na FB.

Svačinky dětem můžete přidat do batůžku (pokud jsou ranní a odpolední objednané u nás, zvažte, co jim pak do batůžku přidáte za dobroty, aby je neupřednostňovaly před plnohodnotnou stravou).

Vzhledem k tomu, že s dětmi trávíme hodně času venku v přírodě i za slunného počasí (kde je přírody méně, tam za ní dojdeme nebo dojedeme), namažte prosím děti opalovacím krémem a dejte jim pokrývku hlavy, do batohu můžete přidat repelent (ten podepsat, uložíme ho k sobě na základně), léky (především v případě alergie, vše hlásit předem), případně zkumavku na klíště (pouze ten, kdo souhlasí s vyndáním – vyndávat budeme po použití přípravku Klíšťák), především lahev na pití – alespoň o objemu 0,5 l – 0,7 l (vedoucí s sebou nosí barely s vodou a dětem v horku pravidelněji pití dolévají).

Po ověření informací na KHS ohledně pořádání příměstských táborů víme, že se příměstské tábory konat mohou. Od rodičů nebudeme vybírat potvrzení o zdravotní způsobilosti od lékaře, stačí nám čestná prohlášení podepsaná rodiči (čestná prohlášení budou podepsána v den nástupu při každém turnusu, kterého se účastník bude účastnit). V případě projevů dýchacích obtíží můžeme účastníka z tábora vyloučit. Při zjištění nákazy Covidem účastníka (nebo jeho rodinných příslušníků) se ruší celý turnus. Rozestupy dodržovat nemusíme, ale přesto se k sobě budeme chovat ohleduplně. Roušky na základně nosit nebudeme, na veřejných prostorách je budeme nosit jen podle aktuálních doporučení. Každý účastník bude mít u sebe roušku, vlhčené ubrousky, dezinfekci rukou, pytlíky na odpadky. Prostory, ve kterých se budeme pohybovat, budou čištěny dvakrát denně (před zahájením programu a před obědem), po odchodu dětí budou všechny předměty, se kterými přišly děti do styku, pečlivě vydezinfikovány – na základě toho budeme užívat snížené množství pomůcek. Při příchodu a při odchodu se budeme zdravit pohlédnutím do očí a zamáváním místo podáním ruky. V průběhu dne budou dětem jídlo a pití podávat spíše vedoucí, ale děti si ho mohou připravovat i samy (pokud nemají vlastní jídlo z domova). Veškeré podrobnější informace vám rádi sdělíme na vyžádání. Každá další zjištěná doporučení budeme zveřejňovat na našich stránkách.

Od nového školního roku znovu plánujeme organizovat víkendové pobyty u nás na Šumavě plné bádání, praktických dovedností, hudby a celodenních her v přírodě. Pro děti jsme schopni zajistit svozy z Prahy (i zpět).


 

Potřebné věci s sebou na příměstský tábor

Velice důležité jsou:

Podepsaná přihláška, prohlášení o bezinfekčnosti, potvrzení o zdravotní způsobilosti, soupis užívaných léků, okopírovaná kartička zdravotní pojišťovny, batůžek a taška s věcmi. Zázemí je zabezpečené, děti si mohou věci z domova v průběhu týdne zanechat. Dětem s sebou dejte batůžek, který mohou nosit ven s nezbytnými věcmi, ostatní věci dejte do tašky, kterou si mohou nechat na základně – děti pak mohou být zmatené a nosí všechny věci s sebou, protože jim to tak připravila maminka s tatínkem.

Batůžek:

Lahev na pití, pokrývka hlavy, pláštěnka, sluneční brýle. Na uvážení rodičů je repelent a krém na opalování – děti můžete natřít krémem doma, s repelentem jim můžeme pomoci.

Taška:

Holínky (gumovky), boty do přírody (botasky – pevná obuv), boty na vycházku (sandále), náhradní spodní prádlo, teplé oblečení (mikina, kalhoty/ tepláky), oblečení do horka (kraťasy, triko s krátkým rukávem, tílko), bačkory.

 

Budeme se těšit na setkání.

Všem přejeme klidné dny a hlavně dobré zdraví

Standa Jílek

za tým Svatojánci