Nové příměstské tábory

26.06.2022 10:26

Nová nabídka příměstských táborů

Díky velké poptávce jsme otevřeli další dva termíny v Sušici.

 

Svatojánský příměstský tábor

Kdy: 25. – 29. 7. 2022

Kde: Svatojánské centrum

Cena: 1.000,- Kč*

*Cena příměstského tábora je pouze za stravu. Ostatní náklady jsou hrazeny díky dotacím od okolních obcí a Plzeňského kraje, dále především díky grantu z MŠMT. Na tento termín hledáme ještě 2 dobrovolníky, díky kterým bude moci být tábor za tuto cenu.

Pro koho: Na tento tábor mohou přihlásit děti rodiče samoživitelé, rodiny s příjmem na hranici nebo mírně nad hranicí minimální mzdy, rodiny se třemi dětmi a více v jedné domácnosti (nezávisle na výši příjmu, může se přihlásit i jen jedno dítě z této rodiny), prarodiče starající se o svá vnoučata, pěstounské rodiny a rodiny z UK (pro děti z UK je vyčleněných 5 míst). Přihlásit se mohou děti od 3 do 12 let (uznáte-li to za vhodné, tak mohou i starší děti).

Program: Procházky a výlety po okolí, tvoření v přírodě, práce s dílenským náčiním, společné vaření, hudba a tanec.

Kapacita: 25 dětí

Hlavní vedoucí: Petra Mazelová, Julie Potužáková, Eliška Saxlová

 

Lesní příměstský tábor

Kdy: 8. – 12. 8. 2022

Kde: Svatojánská zahrada nad Kalichem

Cena: 3.000,- Kč

Pro koho: Děti od 3 do 12 let, které se rády pohybují v přírodě

Program: Prozkoumávání zahrady, sadu, louky a lesa v přilehlém okolí. S dětmi budeme tvořit z nabízených přírodnin a vařit ze sezónních plodin. Děti si vyzkouší manuální práce na zahradě. Po okolí budeme bádat s lupami různých druhů a detektorem kovů. V řece Otavě si vyzkoušíme rýžovat zlato. V průběhu tábora se budeme zaměřovat i na logochvilky a na hrátky s angličtinou. S dětmi si vyzkoušíme i prvky z kurzu přežití v přírodě. Celým táborem se bude prolínat hlavní dějová pátrací linka. Nebude chybět ani zdravý pohyb (máme vyjednané ozdravné cvičení pod vedením zkušeného odborníka), dále se děti mohou těšit i na muzikoterapie, dramaterapie, arteterapie, canisterapie a aromaterapie. Na tento tábor bude tematicky navazovat lesní klub, který se bude pozvolna otevírat od září.

Kapacita: 16 dětí

Hlavní vedoucí: Jana Slípková, Miroslava Šatrová, Miroslav, Petra a Stanislav Jílkovi