Úvod do tábora 2022

21.07.2022 07:47

Vážení rodiče,

blíží se termín nástupu na příměstský tábor.

Kdybyste se chtěli dozvědět více o naší organizaci, působení a plánovaných akcích, vše naleznete na našich webových stránkách - https://svatojancizs.webnode.cz/o-nas/. Pokud máte specifické požadavky, můžete kdykoliv zavolat nebo napsat.

Na našich stránkách jste si mohli přečíst anotaci k programu, ze které vychází samotný program. Adresa působiště je Svatojánské centrum – Kaštanová 1180. Program je od 8:00 do 16:00, scházet se můžeme od 7:30. Hlavním garantem je Standa Jílek.

Kdo tak ještě neučinil, platbu uhraďte na číslo účtu - 2200739837 / 2010 . Nezapomeňte, prosím, uvést variabilní symbol a do poznámky napsat jméno a příjmení účastníka. Pokud ještě máte nebo naopak už nemáte zájem o svačinu od nás, dejte nám to vědět předem, prosím.

Přihlašování na tábory s volnými místy v průběhu prázdnin je možné, ale ne později než týden před počátkem vybraných příměstských táborů.

Focení dětí – Vztahují se na nás stejně jako na všechny ostatní organizace podmínky GDPR a musíme mít souhlasy ke zpracování fotografií. Sice to můžeme vyřešit tím způsobem, že vyvěsíme ceduli, že automaticky souhlasíte s pořizováním fotografií, jak se to běžně dělává, ale chceme všem dát prostor na vyjádření se, abychom nikoho nevystavili do nepříjemné situace. Vzhledem k počtu přihlášených dětí je pro nás náročné vyčleňovat děti, u kterých rodiče nesouhlasí se zveřejňováním fotografií, proto jsme se rozhodli dělat jen několik základních fotografií v průběhu týdne, kdy děti seřadíme podle toho, kdo s čím souhlasí.

Svačinky dětem můžete přidat do batůžku (pokud jsou ranní a odpolední objednané u nás, zvažte, co jim pak do batůžku přidáte za dobroty, aby je neupřednostňovaly před plnohodnotnou stravou).

Vzhledem k tomu, že s dětmi trávíme hodně času venku v přírodě i za slunného počasí (kde je přírody méně, tam za ní dojdeme nebo dojedeme), namažte prosím děti opalovacím krémem a dejte jim pokrývku hlavy, do batohu můžete přidat repelent (ten podepsat, uložíme ho k sobě na základně), léky (především v případě alergie, vše hlásit předem), případně zkumavku na klíště (pouze ten, kdo souhlasí s vyndáním – vyndávat budeme po použití přípravku Klíšťák), především lahev na pití – alespoň o objemu 0,5 l – 0,7 l (vedoucí s sebou nosí barely s vodou a dětem v horku pravidelněji pití dolévají).

Od nového školního roku znovu plánujeme organizovat víkendové pobyty u nás na chatě nad Kalichem plné bádání, praktických dovedností, hudby a celodenních her v přírodě. Dále budeme nabízet odpolední volnočasové kluby a dopolední lesní klubík. :-)