Lesní tábor máme za námi, ale Lesní víkendovku před námi!

13.08.2022 07:06

Lesní tábor máme za námi, ale Lesní víkendovku před námi!

Právě máme za sebou první Lesní příměstský tábor s hlavní dějovou linkou na motivy pohádky Červená Karkulka. Jako Karkulka jsme poznávali rostlinky a sbírali květiny (na lektvar, vlastní voňavku a do herbáře, pro babičku), šli jsme po stopách vlka, který nás dovedl do svého doupěte, kde měl ukrytou mapu, která nás dovedla k podkladu. Cestou jsme plnili úkoly, při kterých jsme si vyrobili ozdoby z keramiky, náušnice a přívěsky, hledali jsme detektorem kovů a rýžovali zlato. Nechybělo zdravé cvičení a při poledním klidu logochvilky, poznávání přírody hravou angličtinou, vyprávění různých verzí pohádky O Červené Karkulce a naučili se operku, kterou jsme si na konci tábora divadelně ztvárnili. Při táboře nás navštívila fenka Zolly, ukázali jsme si základní povely a řekli si, na co nezapomenout, když vychováváme pejsky. Na žádost dětí, které chtěly ve volných chvílích kopat, jsme vykopali základy pro pískoviště a společně vybudovali blátoviště. Při tom všem jsme navštívili plno zajímavých míst a zahráli si skvělé hry, které už děti povypráví samy doma. Tábor jsme zakončili divadlem a opékáním buřtů – při kterém nás přepadl jediný déšť, který v tomto týdnu byl, ale i tak jsme si to užili. :-)

 

Pro velký úspěch jsme se rozhodli, že navážeme Lesní víkendovkou ještě v tomto roce. A déle se děti mohou těšit na lesní kluby pro malé i velké (bližší info již brzy).

 

Lesní víkendový příměstský a pobytový tábor

Název: Lesní víkendovka

Kdy: 16. – 18. 9. 2022

-        16. – 18. – přespávající varianta

o   Sraz v pátek od 16 hod., konec v neděli v 16 hod.

-        17. – 18. – víkendová varianta

o   Stejná forma jako u příměstských táborů (od 8 do 16 hod.)

Kde: Svatojánská zahrada nad Kalichem

Cena:    2.000,- Kč – přespávající varianta

               1.200,- Kč – příměstská varianta

               - u obou variant je v ceně celodenní strava a vše ostatní

Kapacita: 16 dětí

Věk: 3+ (u přespávající varianty je to na uvážení rodičů)

Vedoucí: Standa a Petra Jílkovi, Mirka Šatrová, Jana Slípková a další :-)

Program:

Prozkoumávání zahrady, sadu, louky a lesa v přilehlém okolí. S dětmi budeme tvořit z nabízených přírodnin a vařit ze sezónních plodin. Společně budeme moštovat jablka a ochutnávat ovoce, které dozrává v tento čas. Děti si vyzkouší manuální práce na zahradě, společně postavíme dřevěný domek. Po okolí budeme bádat s lupami různých druhů a detektorem kovů, vyzkoušíme si i prvky z kurzu přežití v přírodě. Celou víkendovkou se bude prolínat hlavní dějová linka na motivy pohádky Dřevěný domeček. Nebude chybět ani zdravý pohyb, dále se děti mohou těšit i na hudební a divadelní chvilky.

 

Přihláška ke stažení